Bach Bloesem Therapie

De ontdekker van de Bach bloesem remedies was Dr. Edward Bach. Hij was werkzaam als arts en bacterioloog en sinds 1915 ook als homeopaat.

Dr. Bach was van mening dat er een ziekte ontstaat wanneer er sprake is van een disharmonie tussen lichaam en geest. Deze onbalans uit zich in negatieve gemoedstoestanden (depressie, duizeligheid, hevige stemmingswisselingen). Wanneer deze onbalans niet tijdig wordt ontdekt, erkent en verholpen kunnen er fysieke klachten ontstaan.

De fysieke klachten kunnen heel uiteenlopend zijn:

– uitslag / eczeem
– trillen en verlies over de spiercontrole
– duizelingen
– haaruitval

Na het opgeven van zijn praktijk vond hij tijdens zijn zwerftochten planten die een hogere vorm van energie (frequentie) bevatten dan andere planten.
Afgaande op zijn intuitie en de smaak van de planten was hij in staat om te ontdekken welke stoornissen tussen lichaam en geest (fysiek en mentaal) door deze planten opgelost kunnen worden.

Hij stelde 38 remedies samen die ieder afzonderlijk en ook in combinatie met elkaar in staat zijn om een negatieve gemoedstoestand op te heffen en de positieve gevoelens naar voren te laten komen.
Hij maakte hierbij gebruik van de zonnemethode en de kookmethode om de essences samen te stellen.

De remedies zijn door Dr. Bach in categorieën onderverdeeld:

* eenzaamheid
* onvoldoende interesse in het hier en nu
* overgevoeligheid voor invloeden en ideeën
* overbezorgdheid voor het welzijn van anderen